Learning Experience Design

Ontdek de bijzondere kracht van bewust ontworpen ervaringen. Tijdens deze meerdaagse onderwijstraining leer je hoe je rijke leerervaringen creëert voor jouw studenten. Geen kabbelend onderwijs, maar ervaringen die studenten raken, verbinden en hun perspectief doen veranderen. Je leert de kunst van Learning Experience Design (LXD) door tijdens de training een vak of les uit je eigen praktijk op een totaal nieuwe manier vorm te geven.

Wil je leren hoe je studenten kunt laten verwonderen? Hoe je hen jouw vakgebied kan laten beleven en voelen? Hoe je door verrassing en storytelling leren leuker én effectiever kan maken? Kom naar onze training!

Opbrengst

Het is onze intentie dat je met het volgen van onze driedaagse training ervaart, voelt en begrijpt wat de kracht van Learning Experience Design kan zijn en hoe het meer diepgang en betekenis aan jouw onderwijs kan geven.

Meer specifiek zijn dit de gewenste uitkomsten:

  • Je hebt de tools, taal en mindset om zelf leerervaringen te ontwerpen en te maken.
  • Je hebt (vanuit een heldere bedoeling) gewerkt aan een concrete leerervaring en daar prototypes van gemaakt.
  • Je begrijpt hoe elementen als verrassing, setting, rituelen en aandacht bijdragen aan een krachtige (leer)ervaring.
  • Je hebt vervolgstappen geformuleerd om jouw onderwijspraktijk te verrijken met LXD.

De flow van de training

Tijdens de training schakelen we constant tussen behulpzame theoretische modellen (hoofd), hands-on prototyping (handen) en persoonlijke betekenisgeving (hart). Dat doen we door tijdens de training te werken aan échte onderwijscases die deelnemers inbrengen.

  • Op de eerste dag bouwen we een stevig fundament voor ons als groep en delen we de basics van experience design. Ook wordt je ondergedompeld in een ervaring die we hebben ontworpen.
  • Op de tweede dag ontwerpen we prototypes voor de cases en leer je meer over hoe je onderwijs creëert dat studenten raakt. Daarvoor gebruiken we elementen zoals verrassing, setting, verhalen, rituelen en aandacht. Daarnaast delen we modellen en tools die je helpen bij het ontwerpen van betekenisvolle ervaringen.
  • De derde dag vindt ongeveer een maand later plaats.  Tijdens de periode daartussen breng je jouw ontworpen leerervaringen in je dagelijkse praktijk. Op de derde dag komen we samen om onze ervaringen te delen en te leren van elkaars inzichten.

Voor wie

Professionals met een interesse voor het ontwerpen van onderwijs dat raakt: docenten, studenten, coördinatoren, opleidingsmanagers, onderwijskundigen, mentoren, onderzoekers, ondernemers, etc.

Wanneer

Dag 1: 8 april 2020 (incl. overnachting)  |  Dag 2: 9 april 2020  |  Dag 3: 8 mei 2020

Waar

Mennorode, Elspeet. Een prachtige locatie in de natuur.

Kosten

€1.250,-
Prijs is inclusief leermateriaal, overnachting en maaltijden

De training vindt doorgang bij het minimumaantal van 12 deelnemers

Voertaal

Nederlands

Inschrijven

— SCHRIJF JE HIER IN —