Your Ideal Classroom

Your Ideal Classroom (YIC) is een tweedaagse training voor gepassioneerde professionals die een verschil willen maken in het onderwijs. Binnen YIC bouwen we een collectieve leeromgeving waarin je met andere onderwijsprofessionals ervaart hoe ideaal onderwijs eruit kan zien en hoe je dit kunt te realiseren in je dagelijkse praktijk.

Tijdens de training komen we los van conventionele onderwijspatronen en gaan we op zoek naar de ideale omgeving om te leren. Dat doen we aan de hand van participatieve werkvormen waarmee we ervaringen, kennis, verhalen, inzichten en concrete tools delen.

Zoek jij handvatten om jouw ideale onderwijs vorm te geven? In YIC vind je de boost die je nodig hebt om een verschil te blijven maken in het onderwijs.

Voor wie

Professionals met een drive voor onderwijs en leren: docenten, studenten, coördinatoren, opleidingsmanagers, onderwijskundigen, mentoren, onderzoekers, ondernemers, etc.

Wanneer

Donderdag 2 en vrijdag 3 april 2020 (inclusief overnachting)

Waar

Mennorode, Elspeet. Een prachtige plek midden op de Veluwe.

Kosten

Normale prijs: 950 euro (excl. BTW)
Studenten: in overleg

Prijs is inclusief leermateriaal, overnachting en maaltijden.
De training vindt doorgang bij het minimumaantal van 15 deelnemers.

Voertaal

Nederlands

— SCHRIJF JE HIER IN —

 


Waarom Your Ideal Classroom?
YIC is ontworpen en wordt verzorgd door Diederik en Chris Jan. Deze gedreven docenten hebben de training opgezet vanuit de noodzaak om ineffectieve, conventionele onderwijspatronen in te ruilen voor nieuwe manieren van leren.

Als onderwijzers merkten we dat er iets ontbreekt in het huidige aanbod voor docenten. Veel trainingen gaan over de technische kant van lesgeven (denk aan ‘Constructief Toetsen’, ‘Prikkelend Presenteren’, ‘Beter met Blended’). Your Ideal Classroom gaat daarentegen over de allerbelangrijkste randvoorwaarde voor leren: het bouwen van een leeromgeving die stimuleert, motiveert en inspireert.

YIC is een beproefde training die nu voor de vijfde keer wordt aangeboden. De methodes die we gebruiken zijn wetenschappelijk onderbouwd en hebben we in onze eigen lespraktijk beproefd. Bij YIC hanteren we de volgende principes:

 • We werken volgens beproefde methodieken van onder andere Design Thinking (IDEO) en Art of Hosting.
 • Deelnemers ervaren deze methodieken niet alleen, ze worden ook uitgenodigd om er zelf mee te experimenteren.
 • We werken waarderend door te focussen op wat werkt (onder andere aan de hand van Appreciative Inquiry van Cooperrider).
 • De ervaringen, vragen en expertise van de deelnemers is leidend.

We hopen dat de training de volgende leeropbrengst heeft:

 • Hoofd
  De deelnemer krijgt kennis van activerende en participatieve werkvormen die eigenaarschap stimuleren, zoals Open Space, World Café en Waarderend Interview.
 • Hart
  De deelnemer verlaat de training met inspiratie, motivatie en vernieuwende ideeën om het verschil te blijven maken in het onderwijs.
 • Handen
  De deelnemer host zelf delen van de training en ontwikkelt concrete ideeën om de eigen werkpraktijk te verbeteren.

Na YIC hopen we dat je met hernieuwde energie teruggaat naar je lespraktijk, dat je concrete tools en stappen hebt gedefinieerd die jou helpen om excellent onderwijs te geven en dat je jouw ervaringen blijft delen met de groeiende groep onderwijsprofessionals verbonden aan Your Ideal Classroom.